În prezent sunt avizate de catre O.R.D.A. si functioneaza un numar de 16 organisme de gestiune colectiva. În România, partenerii Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala (OMPI), una dintre cele 15 organizatii specializate ale ONU, sunt ORDA (dreptul de autor si drepturile conexe) si OSIM (proprietate industriala). ORDA a emis Decizia nr.199/2012 prin care se abrogă Decizia ORDA nr.287/2011.
ACASĂ
DESPRE ORDA
GESTIUNE COLECTIVĂ
REGISTRE NAŢIONALE
EXPERTIZE ŞI CONSTATĂRI
RELAŢII INTERNAŢIONALE
LITIGII
CORPUL DE ARBITRI ORDA

În data de 01.11.2010, la sediul O.R.D.A. din Str. Transilvaniei nr. 2 a avut loc cea de-a doua întâlnire având ca temă de dezbatere Proiectul de Metodologie de control a organismelor de gestiune colectivă.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai organismelor de gestiune colectivă:

·        UPFR -  d-na Adina Scriosteanu

·        ADPFR – lipsă

·        CREDIDAM – d-na Mariana Savu şi d-nul Ştefan Gheorghiu

·        UPFAR ARGOA –d-na Irina Chender

·        COPYRO – d-na Nicoleta Cofcinski, d-na Rodica Guiu şi d-nul Ionescu Mircea Felix Melinesti

·        PERGAM – lipsă

·        AGICOA-ROMÂNIA – lipsă

·        DACIN-SARA – d-na Creola Condurache

·        VISARTA -  d-nul Gheorghe Voican

·        UCMR-ADA -  d-na Ana Achim şi d-nul Alexandru Roată Palade

 

Din partea utilizatorilor şi a membrilor au participat:

-         Circul Globus – d-na Laura De’Alvare

-         Direcţia de cultură Bucureşti – d-na Marcela Covlea

-         D-nul Florin Nanu – compozitor

-         Etno TV – d-na Cristina Todor şi d-na Claudia Nicolae

-         D-nul Cercel Lazăr - compozitor

 

Din partea ORDA au participat dl. Doru Adrian Paunescu - Director DRGCRP ORDA, Marius Bejan – şef serviciu, Adrian Arion - expert,  Bogdan Neguţ - expert , Cătălin Stoicescu - expert.

 

Minuta întâlnirii aici 

CAUTARE IN SITE
CAUTARE IN REGISTRELE NATIONALE
Numar cerere
Registre: RNCP | RNF | RNM | RNPC | RNV
Marcaje: Cauta | Societati: Cauta
PRESA | SEPTEMBRIE 2014
03 Sep 2014 Comunicat de presă privind organizarea unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională și penală în domeniul dreptului de autor și al drepturilor conexe
NOUTATI | SEPTEMBRIE 2014
22 Sep 2014 În data de 15 septembrie 2014, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a primit vizita de lucru a unei delegaţii din Republica Coreea formată din oficiali care îşi desfăşoară activitatea în diverse entităţi din domeniul dreptului de autor şi drepturilor conexe din acea ţară, respectiv: Korea Music Copyright Association (KOMCA), Federation of Korea Music Performers (FKMP) Korea Federation of Copyright Organizations (KFCO) şi Recording Industry Association of Korea (RIAK). Din partea ţării noastre au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii precum şi, la cererea expresă a delegaţiei coreene, ai organismelor de gestiune colectivă UCMR-ADA, UPFR, CREDIDAM şi PERGAM.
15 Sep 2014 În perioada 11-12 septembrie 2014, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în colaborare cu International Federation of Reproduction Rights Organisations (IFFRO) a organizat la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti seminarul internaţional „ARROW PLUS Stakeholder Meeting”.
 
ANUNTURI | MARTIE 2015
13 Mar 2015 Oficiul Român pentru Drepturile de Autor organizează în perioada 20 - 22 aprilie 2015 concurs pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de expert clasa I, grad profesional superior din cadrul Direcţiei Registre şi Gestiune Colectivă.
04 Mar 2015 Rezultat selecţie dosare pentru postul temporar vacant de consilier juridic superior vacant din cadrul Oficiului Român pentu Drepturile de Autor
 
WIPO Home

Ultima actualizare: 23.03.2015 Total vizitatori azi: 170